HSP

Lange tijd heb ik mijn hoogsensitiviteit, waarvan ik ergens altijd wel wist dat ik die had, genegeerd. Ik wilde niet in een hokje gestopt worden en gewoon “normaal” zijn en doen. Mijn gevoeligheid vond ik lastig, ik pantserde mezelf en liep op mijn tenen zodat ik aan alle eisen en verwachtingen kon voldoen.Ten koste van mezelf….
Pas na mijn tweede flinke burn-out en grondig zelfonderzoek heb ik kunnen (h)erkennen dat ik een HSP ben en ben ik mijn leven en werk anders gaan inrichten.
Ik ben gecertificeerd HSP-begeleider waarvoor ik een traject heb gevolgd bij het EszenZz centrum.
Binnen de reguliere GGZ wordt HSP (nog) niet erkend. Dat is jammer en kwalijk want daardoor gebeurt het vaak dat een hsp-er ten onrechte een persoonlijkheidsstoornis diagnose krijgt. Dit is niet helpend voor een positief zelfbeeld.
Natuurlijk kan een niet (h)erkennen van jouw hoge gevoeligheid ook leiden tot een stoornis. Maar de basis is en blijft de hoge gevoeligheid! En als je dáár mee om kan gaan dan verandert alles ten goede.
Het is mijn passie om jouw te versterken in je zelfbeeld en eigenwaarde. Om je hulpmiddelen aan te reiken waardoor je de klachten van het hooggevoelig zijn kunt ombuigen naar krachten.
Door mijn heldervoelendheid en scherpe intuïtie kom ik snel bij de essentie. 
Ik werk inzichtgevend, soms confronterend, altijd respectvol en met humor.
Met mijn inzichten en kennis, vind ik samen met jou uit, wat je talenten en potenties zijn. 
De methodieken die ik gebruik zijn een combinatie van psychologie, spiritualiteit en creativiteit, afgestemd op jouw behoeften.
Rust en ruimte zijn mijn ademruimte.
Spiritualiteit en creativiteit mijn voedingsstoffen.
Zinvol werk dat echt bij me past de beloning.
cropped-feniks.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *