Relatieverslaving

Een relatieverslaving is niet wat de meeste mensen denken.
Er wordt niét mee bedoeld dat je niet zonder relatie kunt en met iedereen genoegen neemt zolang je maar niet alleen hoeft te zijn.
Bij een relatieverslaving maak je de ander tot het belangrijkste in je leven. Je hebt alles voor die persoon over en je cijfert je eigen behoeftes weg. Het wordt ook wel mede-afhankelijkheid ofwel co-dependentie genoemd.

Vaak zijn relatieverslaafde vrouwen hooggevoelig. Door die eigenschap zijn ze erg gericht op alle prikkels die van buiten naar binnen komen. Hun grote empathische vermogen en verlangen naar liefde maken dat ze extra gevoelig voor relatieverslaving zijn.

DE TWEE GEZICHTEN VAN RELATIEVERSLAVING
Je kan verslaafd zijn aan VERMIJDING of VERBINDING:
* de vermijdingsverslaafde heeft last van bindingsangst.
* de verbindingsverslaafde heeft last van verlatingsangst.

Het zijn twee kanten van dezelfde medaille, waaraan een ingewikkelde dynamiek ten grondslag ligt. Beiden hebben de functie om gezonde intimiteit uit de weg te gaan. 

drie-eenheid small

 

 

 

 

 

 

 

KNIPPERLICHT RELATIE
De relatie tussen een vermijdingsverslaafde en een verbindingsverslaafde verloopt vaak intens en dramatisch, met hooglopende ruzies en heftige goedmakende seks.
Net zolang totdat een van hen het zat is en de relatie verbreekt. Vaak is dat de verbindingsverslaafde die het meeste  lijdt onder het gebrek aan aandacht en liefde.
Pas dan gaat de vermijdingsverslaafde zijn/haar eigen angst voor afwijzing en verlating ervaren en zal proberen om de relatie te herstellen.Op die manier krijg je de bekende knipperlichtrelatie.Dit patroon kan eindeloos lang voortduren totdat een van hen voorgoed het verbindingskoord verbreekt.

HET POTJE OP HET DEKSELTJE
Een persoon met bindingsangst voelt zich aangetrokken tot een partner met verlatingsangst. De paradox is namelijk dat de vermijdingsverslaafde op diep en onbewust niveau bang is om verlaten te worden; zó bang dat zij op safe speelt en onbewust een partner kiest die haar niet makkelijk zál verlaten vanwege de verlatingsangst.

De persoon met verlatingsangst is op diep en onbewust niveau bang voor verbinding en gezonde intimiteit en zal onbewust een partner aantrekken die hierop aansluit; iemand met bindingsangst.
Beide vormen vinden hun oorsprong in de jeugd waarin er niet de juiste aandacht was.
Mijn therapie is erop gericht om die oorsprong op te sporen en te helen, en om nieuw gedrag eigen te maken van waaruit je een gezonde intieme relatie kunt opbouwen.

EEN LIEFDEVOLLE, GELIJKWAARDIGE EN VASTE RELATIE

mariamagdaklein1.jpg

Ben je ongelukkig in de liefde en ben je het helemaal zat om steeds de verkeerde aan  te trekken?

Of ben je net in een nieuwe relatie en wil je niet meer in je oude valkuilen stappen? 

 

Klik op onderstaande link voor een filmpje van twee minuten gemaakt door RTV Utrecht over mijn praktijk:  https://www.youtube.com/watch?v=T4VLpbH6X6g

Ik geef je inzicht in je patronen, zodat je deze kunt transformeren.
Vanuit dit nieuwe positieve zelfbeeld zul je NU wel de juiste partner aantrekken en word je aantrekkelijk voor geluk in de liefde.

LIEFDE OF ANGST?                                                                                                         Een nieuwe geliefde toelaten betekent opnieuw de kans lopen op hemels geluk of diep verdriet. Verlangen en weerstand  gaan hand in hand.                                               Het vraagt om moed! Waar kies je voor?                                                                           Als mensen een nieuwe baan of een ander huis willen, willen ze daar veel moeite voor doen. Waarom dan niet voor een nieuwe partner? Eén van de mooiste en vervullende dingen in het leven! Als je serieus kans wilt maken op iemand die écht bij je past, dan zul je daar ook in moeten investeren.

VOOR EEN SCHOT IN DE ROOS MOET JE WEL GOED RICHTEN!     
Je moet weten wat je van een partner wenst en verlangt en wat je absoluut níet (meer) wilt. Dat vraagt soms om doorleven van oud verdriet en transformeren van belemmerende overtuigingen.
Ook vraagt het om jezelf te durven zien, in al je grootsheid, schoonheid en kracht.
De pijn te voelen van al die keren dat jij jezelf in de steek liet, of jezelf weggaf aan iemand die jou niet waard was.  

logo straalt 2

Je ZELFBEELD moet zo helder en positief mogelijk worden!
Een partner reflecteert namelijk altijd je bewuste en onbewuste overtuigingen.
Als jij diep in je hart vindt dat je eigenlijk niet de moeite waard bent, dan trek je energetisch iemand aan die niet echt om je geeft.
De persoon die wél echt om je geeft, die vind jij weer niet interessant…je kan het niet ontvangen. 

Als jij daarentegen jezelf respecteert, dan trek je als van-zelf-sprekend een leuke partner aan die dat ook doet.

HET MES SNIJDT AAN TWEE KANTEN
Met behulp van mijn trajecten zal de relatie met jezelf verbeteren en ga je steeds meer waardering en liefde voor jezelf voelen. Dit is de bonus die je krijgt bij het aantrekken van een fantastische nieuwe relatie en eigenlijk is dát de hoofdprijs 🙂                                   Want nu heb je die nieuwe geliefde om de enige goede reden;  als een prettige aanvulling en niet als noodzakelijke opvulling.

Ik gun je een fantastische nieuwe relatie en wil je van harte helpen om dit verlangen waar te maken!

Voor de liefste onbekende

Wat ben ik blij dat ik je nog niet ken.
Ik dank de sterren en de maan
dat iedereen die komt en gaat
de diepste sporen achterlaat, behalve jij,
dat jij mijn deuren, dicht of open,
steeds voorbijgelopen bent.

Het is maar goed dat je me niet herkent.
Kussen onder straatlantaarns
en samen dwalen door de regen,
wéér verliefd zijn, wéér verliezen,
bijna sterven van verdriet –
dat hoeft nu allemaal nog niet.

Ik ben nog niet aan ons gehecht.
Ik kijk bepaald niet naar je uit.
Neem de tijd, als je dat wilt.
Wacht een maand, een jaar,
de eeuwigheid en één seconde meer –
maar kom, voor ik mijn ogen sluit.

 Ingmar Heytze

 

 

2 gedachten over “Relatieverslaving

  1. Verliefd op de liefde. Het is zo fijn dat je soms te graag wilt. Ook ik ben als vrouw in de ”te” verzorgende rol gestapt. De balans was zoek, maar doordat ik zo verslaafd was geraakt aan de liefde wilde ik dit niet opgeven. Doordat de relatie abrupt werd gestopt door fysieke agressie van mijn grote liefde, mijn grens was bereikt en heb de relatie moeten stoppen. Door vrienden en familie opgevangen en ook de sessie bij Angele heeft mijn gevoel en nieuwe richting bevestigd. De Aurareading die Angele gaf was heel verfrissend en zeer herkenbaar, door deze reading werd het duidelijk dat ik nog stappen heb te maken maar zeker het goede pad aan het bewandelen ben. Zeer waardevol.
    Ook het boek gekocht en binnen 1 dag uitgelezen, erg mooi. Dank!

  2. Sinds een jaar loop ik bij een psycholoog. Die psycholoog vindt dat ik relatie-verslaafd ben. Ik (man) wilde relatietherapie. Mijn partner (man) wil(de) tot mijn verdriet niet mee naar mijn psycholoog.
    Ik vond het heel treffend te lezen verlatingsangst versus vermijdingsgedrag. Het wordt duidelijk, mijn partner vertoont heel duidelijk vermijdingsgedrag, trekt zich op zijn eiland terug. Ik wil mijn partner niet verlaten, voor geen prijs. Dit las ik op internet negens zo duidelijk. Daarvoor mijn dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *